Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

 
Κλειστά για δύο ακόμη ημέρες θα είναι τα φαρμακεία τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ως απάντηση στις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισαν οι φαρμακοποιοί, τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Σήμερα οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία, δίνοντας συνέχεια στην ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ.


«Ο υπουργός Υγείας, σκεπτόμενος ψύχραιμα και βλέποντας πως έχει η κατάσταση, πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του. Δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές για ασύδοτα ωράρια, απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων και ατομικές συμβάσεις, οι οποίες στο τέλος αποβαίνουν σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, αποφασίσθηκε 48ωρη απεργία και συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη.

«O αναβρασμός στην Υγεία συνεχίζεται. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς τη χρηματοδότηση το πρόβλημα στην Υγεία θα διογκώνεται» τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, από τους οποίους ζητούν συναντήσεις «ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της φαρμακευτικής περίθαλψης και να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει στο χώρο».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *