«Να σταματήσουν την επίσχεση οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών»

00916FF68A2E14ECDDC9FDD7BC6EE5A1.jpg

  Nα ανακαλέσουν την επίσχεση εργασίας, κάλεσε σήμερα τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ , ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θέλω με ψυχραιμία να τους καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Το υπουργείο Υγείας ελπίζει ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχει εγκαινιάσει, θα βρεθεί λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, αλλά θεωρεί ότι δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Υγείας.

Διακόπτονται οι συμβάσεις 59 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να διακοπούν οι συμβάσεις 59 ιατρών με τον Οργανισμό για τέσσερις μήνες και παράλληλα να σταματήσει η πιστοποίησή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

«Πρόκειται για ένα μέρος από τους ογδόντα επτά ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές», δήλωσε σήμερα για την απόφαση αυτή ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *