Να σταματήσουν την επίσχεση καλεί τις κλινικές ο ΕΟΠΥΥ

BFA238DFFA27E7AD252D62B74E5D7314.jpg

  Ο ΕΟΠΥΥ καλεί όλους τους παρόχους υγείας να διακόψουν την επίσχεση εργασίας και να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις της επόμενης περιόδου. Επαναλαμβάνει δε ότι όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση θα έρχονται αντιμέτωπες με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ με θέμα συζήτησης τη διακοπή της σύμβασής τους.

Ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πριν προχωρήσουν οι ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση εργασίας, «πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού, στην οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

-Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014. Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί.

-Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011. Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος. Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν».

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι με βάση τα στοιχεία αυτά, η επίσχεση εργασίας των ιδιωτικών κλινικών δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *