Να μην κάνουν εφημερίες καλεί τους γιατρούς η ΟΕΝΓΕ

 
Να αποσύρουν άμεσα τα ήδη κατατεθειμένα προγράμματα εφημεριών του Μαρτίου καλεί τις Ενώσεις γιατρών η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι «η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο», καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες για τις τακτικές εφημερίες και επί οκτώ μήνες για τις πρόσθετες.

Η ΟΕΝΓΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα για την έγκαιρη και πλήρη καταβολή των εφημεριών και κατέθεσε κατ’ επανάληψη την πρόταση επαναφοράς της πληρωμής τους με μισθοδοτικές καταστάσεις

«Μόνιμη επωδός στις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι πως όλα αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις», αναφέρει η Ομοσπονδία, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τις εφημερίες σε υπερωριακό έργο χωρίς αποζημίωση.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να πρωτοκολλήσουν έγγραφο προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων με κοινοποίηση στον διευθυντή του Τμήματος, στο οποίο θα αναφέρουν ότι «αιτούνται εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα εφημέρευσης, λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων εφημεριών» και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και στη συνέχεια σε καταλήψεις στα γραφεία των διοικητών.

Το πρόβλημα με τις εφημερίες έλαβε διαστάσεις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου έως σήμερα το πρωί επικρατούσε σύγχυση αν θα εφημερεύσει, καθώς οι γιατροί επιδίωξαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τη σημερινή εφημερία, αναγκάστηκαν όμως να εφημερεύσουν μετά από σχετική εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *