«Να μας δώσουν αυτά που μας χρωστούν»

 
Δεν δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασθενείς οι φαρμακοποιοί Αττικής. Και παρά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι από σήμερα θα δίνουν όλα τα φαρμακεία τα απαραίτητα σκευάσματα στους ασθενείς με την ανάλογη έκπτωση, τουλάχιστον δέκα σύλλογοι (Πέλλα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Δωδεκάνησα, Γιάννενα κ.ά.) πράττουν το ίδιο με τους συναδέλφους τους στην Αττική. «Θα πάμε επ’ αόριστον», λέει, μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος.


Και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση: «Τι σημαίνει δηλαδή ότι μας έδωσαν τα χρήματα του Ιουνίου; Ξέρετε πόσα χρήματα μας οφείλουν; Μας χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια; Αυτά τα λεφτά πότε θα τα πάρουμε;», σημειώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί Αττικής θα πραγματοποιήσουν συνέλευση (πιθανότατα την Τετάρτη) προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Την τελική απόφαση των φαρμακείων της Αττικής περιμένουν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρός τους, Κωνσταντίνος Κούβαρης. «Αναμένουμε τη στάση της Αττικής για να αποφασίσουμε. Δεν μπορούμε να φέρνουμε τους ασθενείς στον Πειραιά για μία ημέρα», αναφέρει. Και σημειώνει ότι κι εκείνοι- για σήμερα τουλάχιστον- δεν δίνουν επί πιστώσει φάρμακα στους πολίτες.

Ακούστε τι λέει ο κ. Λουράντος

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *