«Να λάβει θέση ο πρωθυπουργός»

309F05C62CC31AE096E7A1C22FA8B68C.jpg

  Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις για επιβολή 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη ασφαλισμένου στα νέα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει την οργή και αγανάκτησή του «για το χαράτσι των 5 ευρώ», και καλεί τον Πρωθυπουργό «να λάβει θέση» και να «πάρει τα απαραίτητα μέτρα, για την ανάκληση τέτοιου είδους πρακτικών που συνιστούν πολιτικές ευτελισμού, έλλειψης ηθικής και ανεντιμότητας».

Ο ΠΙΣ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας «για πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος, θέτοντας κιʼ άλλα εμπόδια με το νέο μέτρο στην πρόσβαση των ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», «υπακούοντας», όπως αναφέρει στους «Τροϊκανούς εντολοδόχους με μόνο στόχο την ικανοποίηση των αριθμών εν όψει και των εξετάσεών του την Τρίτη», καθώς όπως έχει ανακοινωθεί ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα .

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να εμποδίσουν «τις ανθρωποκτόνες τακτικές, στην κατεύθυνση μίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσφορά σε όλους τους».

«Ανθρωποκτόνες», χαρακτηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας, «οι οποίες», όπως αναφέρει, «ασκούμενες μέσα από έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό, έχουν οδηγήσει την υγεία του λαού μας σε αδιέξοδο». «Υγεία με λογιστικά κριτήρια, δεν είναι υγεία – είναι ολιγωρία που θα κοστίσει ολοένα και περισσότερες ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο ΙΣΑ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *