Μύθος ή αλήθεια πώς σπάει το πέος;

 
Πρόκειται για μείζον θέμα που απασχολεί τους άντρες από τα μικράτα τους. Φήμες, ιστορίες, θρύλοι και αστικοί μύθοι το συνοδεύουν, συσκοτίζοντας ακόμα περισσότερο το τοπίο.


Στ’ αλήθεια όμως, μπορεί να σπάσει το πέος;

Το αντρικό μόριο μπορεί να σπάσει, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο που σπάει ένα κόκαλο. Κι αυτό γιατί το πέος δεν περιέχει κόκαλα, παρά μόνο συνδέσμους και ιστούς, οι οποίοι βοηθούν στη στύση.

Αν λοιπόν λυγίσει βίαια και δυνατά ένα πέος σε στύση, θα… ακούσουμε έναν ήχο «σπασίματος», ο οποίος και θα συνοδεύεται από ανείπωτο πόνο. Στη συνέχεια πρηξίματα και μελανιές θα κάνουν την εμφάνισή τους, ακόμα και όταν το πέος δεν είναι πλέον σε στύση…

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_113.jpeg

Το πρήξιμο και ο πόνος θα υποχωρήσουν σταδιακά σε διάστημα λίγων ημερών, μπορεί ωστόσο να παραμείνει ένα πρόβλημα: ο ουλώδης ιστός που θα δημιουργηθεί μετά το «κάταγμα» ενδέχεται να προκαλέσει καμπύλωση του πέους ή ακόμα και κλίση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Οι ήπιοι τραυματισμοί δεν προκαλούν συνήθως δυσλειτουργίες, αλλά τα σοβαρά περιστατικά μπορούν να επιφέρουν στυτικές ανωμαλίες, αποτρέποντας μια φυσιολογική συνουσία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *