«Μύθος» η υπερσυνταγογράφηση των Ελλήνων γιατρών

 
«Μύθος» η υπερσυνταγογράφηση των Ελλήνων γιατρών, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε πρόσφατα ο μεγαλύτερος οργανισμός ιατρικών διαδικτυακών ερευνών LeadPhysician (www.leadphysician.com).


Όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), από την έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες γιατροί είναι έβδομοι από το τέλος, σε μέσο όρο συνταγών (210 τον μήνα) μεταξύ 29 χωρών -και σε κάθε περίπτωση πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι γιατροί στην Ελλάδα είναι πολύ πιο κάτω σε μέσο όρο συνταγών ανά μήνα, τόσο σε σχέση με χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, όπως η Γερμανία (250), η Τσεχία (500), η Ουγγαρία (550), το Βέλγιο (280), η Αυστρία (220), όσο και σε σχέση με χώρες του Νότου, όπως η Ιταλία (250) και η Πορτογαλία (250).

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να αναζητήσει αλλού τις αιτίες της υπέρογκης φαρμακευτικής δαπάνης που κατατρώει το 64% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ -γεγονός που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως- και να εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες πολιτικές για την πάταξη του φαινομένου, καθώς επίσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπευθύνους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *