Δέκα λόγοι που η μπίρα κάνει καλό

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει ωστόσο η μπίρα έχει την τιμητική της. Ειδικά, στις μεγάλες ζέστες μία παγωμένη μπίρα είναι σκέτη απόλαυση. Είναι, όμως, και ωφέλιμη για τον οργανισμό μας κι επιστημονικά αποδεδειγμένα!

Σχετικές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπίρα έχει πολλαπλά οφέλη στην καρδιά, στον εγκέφαλο, ακόμη και στην ψυχική μας υγεία. Αλλά, πάντα με μέτρο η κατανάλωση. Ένα το πολύ δύο ποτήρια είναι αρκετά για να φανούν τα θετικά της αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα 10 οφέλη της μπύρας.

Προστατεύει την καρδιά

Μπορεί να λένε ότι το κρασί κάνει καλό στην καρδιά, αλλά και η μπίρα μια χαρά την ίδια δουλειά κάνει.

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν μπίρα είχαν 42% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε σύγκριση με εκείνους, που δεν έπιναν. Για να μην υπάρξει κάποια παρερμηνεία, αναφέρονται σε ένα ποτήρι μπίρας την ημέρα (5% αλκοόλ).

Ενισχύει τη δημιουργικότητα

Εντάξει, ένα με δύο ποτήρια μπίρα δεν σας κάνει εξυπνότερους. Όμως, θα μπορούσε να ενισχύσει τη δημιουργικότητά σας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Consciousness and Cognition. Στη συγκεκριμένη έρευνα, συμμετείχαν 40 άνδρες, οι οποίοι παρακολουθούσαν μία ταινία, ενώ έλυναν γλωσσικά παζλ. Εκείνοι που είχαν καταναλώσει μικρή ποσότητα μπίρας, κατάφεραν να λύσουν τα παζλ πιο γρήγορα από εκείνους, που δεν είχαν καταναλώσει.

Βλέπετε καλύτερα

Μία μπίρα την ημέρα, τον οφθαλμίατρο κάνει πέρα! Δεν το λέμε εμείς, αλλά Καναδοί ερευνητές, οι οποίοι βρήκαν ότι μία μπίρα την ημέρα αυξάνει την αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζοντας την εμφάνιση καταρράκτη στα μάτια. Αντίθετα, η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ αλλοιώνει την όραση.

Μειώνει τον κίνδυνο για υπέρταση

Συγκεκριμένα, μειώνει την πίεση του αίματος, αφού σύμφωνα με έρευνα του Harvard, κάνει μεγαλύτερο καλό στην πίεση ακόμα και από το κρασί.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα με δύο ποτήρια την ημέρα μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις, σύμφωνα με μελέτη του Oregon Health & Science University.

Δυναμώνει τα οστά

Ένα, το πολύ δύο ποτήρια μπίρα βοηθούν στο να αποκτήσετε ανθεκτικότερα οστά. Κι αυτό λόγω της μεγάλης ποσότητας σιλικόνης που περιέχει και συνδέεται με την υγεία των οστών.

Κάνει καλό στα νεφρά

Σύμφωνα με φινλανδική έρευνα, η μπίρα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά σε ποσοστό 40%, σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.

Κάνει καλό στον εγκέφαλο

Παλαιότερη έρευνα σε δείγμα 11.000 ηλικιωμένων, έδειξε ότι όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπίρα την ημέρα είχαν κατά 20% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ.

Καταπολεμά την αϋπνία

Αν μετά την κατανάλωση μπίρα αισθάνεστε μία υπνηλία, να ξέρετε ότι οφείλεται στις δύο χημικές ουσίες, το νικοτινικό οξύ και τη λακτοφλαβίνη, που βοηθούν στον καλό ύπνο.

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν την υγεία του δέρματός κι ενισχύουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *