Μπέζας: Γυρίστε στα ιατρεία, ο κόσμος έχει ανάγκη

81203EB6008283111F8403B55FFCC3F0.jpg

  Ανυποχώρητοι παραμένουν γιατροί και υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Ο υφυπουργός Υγείας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί κανείς για το πόσοι θα μείνουν δεδομένης της διαδικασίας αξιολόγησης.

Ο κ. Μπέζας υποστήριξε ότι η σύμβαση ορισμένων ανανεώθηκε μέχρι τις 31/12/2013. «Μετά το Δεκέμβριο δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις. Ο ΕΟΠΥΥ είναι σε διαδικασία αξιολόγησης. Εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν θα ανανεωθεί καμιά σύμβαση. Θέλω να έχουμε ουσιαστικό διάλογο», είπε ο κ. Μπέζας. Και μάλιστα παρότρυνε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να επιστρέψουν στην εργασία τους. Και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία.

«Γυρίστε στα ιατρεία. Ο κόσμος έχει ανάγκη από τους γιατρούς. Μη λέτε πράγματα που δεν ισχύουν», είπε απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ακόμη ότι «από αύριο συμβάσεις τέλος για συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που απεργούν».

Από την πλευρά του ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε: «Καταγγέλλουμε το υπουργείο ότι προσέλαβε απεργοσπάστες από τις ειδικότητες που θέλει να καταργήσει. Τους πήρανε για 30 μέρες για να τους πουν τα κάλαντα», προσθέτοντας: «Τους αφήνουν να υπονοηθεί ότι θα επαναλάβουν ξανά τη σύμβαση».

Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε: «Η αμοιβή μας στο ΙΚΑ είναι 1.000 ευρώ. Δεν παλεύουμε για τα λεφτά. Παλεύουμε για να σώσουμε τους ασθενείς. Θέλουμε την αξιολόγηση αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε την καρατόμηση».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *