Μόνο με οχτώ ασθενοφόρα τα επείγοντα στη Θεσσαλονίκη!

 
Μόνο με οκτώ ασθενοφόρα και με καθυστέρηση εξυπηρετούνται από σήμερα τα επείγοντα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.


Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου του 2011 και Μαρτίου 2012 και τα φύλλα πορείας από το Νοέμβριο του 2011.

Από τη Δευτέρα μεγαλύτερη καθυστέρηση και μεγαλύτερη ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που θα χρειαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο, καθώς, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστος Αγγελίδης, ο αριθμός των ασθενοφόρων που θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά θα μειωθεί στα τέσσερα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία και από εκεί κατευθύνθηκαν με 16 ασθενοφόρα, τα οποία έθεσαν εκτός υπηρεσίας, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου στάθμευσαν για μία ώρα. Στη συνέχεια τα ασθενοφόρα επέστρεψαν στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία όπου παραμένουν σταθμευμένα, προκειμένου να μπορέσουν να κινητοποιηθούν σε περίπτωση που θα υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

«Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αύριο και την Παρασκευή, ενώ την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση μπροστά το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Ζητούμε μία συνάντηση με τον υπουργό για να συζητήσουμε τα προβλήματά μας, αλλά δεν δέχεται ούτε να μας δει» ανέφερε ο κ Αγγελίδης.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *