Μολυσμένο αίμα με ηπατίτιδα Β χορηγήθηκε σε ασθενή

BDB9F509DA2714EA9352874DEF181DA6.jpg

  Από μολυσμένο αίμα φορέα του ιού ηπατίτιδας Β έχασε τη ζωή του ο Χ. Α., 58 χρονών, από την Πάφο.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα που ακολούθησε καταγγελία των συγγενών του 58χρονου.

Ο Ανδρέου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Πάφου, τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της οποίας του χορηγήθηκαν τρεις φιάλες αίματος και τέσσερις φιάλες πλάσματος, προερχόμενες από επτά συνολικούς αιμοδότες.

Όπως διαπιστώθηκε, ένας εκ των αιμοδοτών ήταν φορέας του ιού ηπατίτιδας Β.

Ο Ανδρέου, τον περασμένο Μάρτιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα από φοβερούς πόνους στην κοιλιά, διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό της ηπατίτιδας Β και απεβίωσε στις 7 Απριλίου.

Στο πόρισμα επιρρίπτονται ευθύνες σε λειτουργούς, που δεν κατονομάζονται, αλλά και στις διαδικασίες, που ακολουθούνται σε σχέση με τις μεταγγίσεις αίματος στα κρατικά νοσηλευτήρια. Οι αναφορές που γίνονται είναι γενικές, χωρίς να διευκρινίζονται τα σημεία της διαδικασίας, που χρήζουν βελτίωσης.

Ο υπουργός Υγείας, Πέτρος Πετρίδης, επιβεβαίωσε στο Ράδιο Πρώτο το δημοσίευμα και δήλωσε ότι ζήτησε από την ερευνώσα λειτουργό διευκρινίσεις, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Έχει, ήδη, αποστείλει, είπε, επιστολή στο Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών ζητώντας να καλέσει την ερευνώντα λειτουργό να προβεί σε συγκεκριμένες διευκρινίσεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *