Μόλις το 5% πλένει τα χέρια του μετά την τουαλέτα

 
Μόλις ένας στους 20 ανθρώπους πλένουν τα χέρια τους τόσο όσο χρειάζεται μετά από την… επίσκεψή τους στην τουαλέτα, για «σκοτώσουν» τα επιβλαβή μικρόβια.


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το ένα τρίτο μάλιστα δε χρησιμοποιεί καν σαπούνι, ενώ το 10% δεν τα πλένει καν!

Βάσει αυτής οι άντρες είναι οι χειρότεροι από τα δύο φύλα, καθώς δε φροντίζουν να πλένουν σωστά τα χέρια τους.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ μελέτησαν τη συμπεριφορά 3.749 ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν δημόσιες τουαλέτες, μπαρ, εστιατόρια και δημόσιους χώρους.

«Τα ευρήματά μας μάς εξέπληξαν, καθώς συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με παλαιότερες μελέτες βρήκαμε ότι οι άνθρωποι δεν πλένουν πια τα χέρια τους με το σωστό τρόπο σε πολύ υψηλότερο ποσοστό» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Carl Borchgrevink.

Το πλύσιμο των χεριών είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για τον περιορισμό της εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αρκούν μόλις 15 με 20 δευτερόλεπτα σχολαστικού πλυσίματος των χεριών με σαπούνι και νερό, για να καταπολεμηθούν ικανοποιητικά τα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις.

Η μελέτη των επιστημόνων όμως έδειξε ότι όσοι πλένουν τα χέρια τους, αφιερώνουν κατά μέσο όρο μόλις 6 δευτερόλεπτα.

Ακόμη, ότι το 15% των αντρών δεν πλένει καν τα χέρια του, με το ποσοστό αυτό στις γυναίκες να είναι 7%, ενώ από όσους τα έπλεναν μόνο οι μισοί χρησιμοποιούσαν σαπούνι με τις γυναίκες να το κάνουν σε ποσοστό 78%.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.