ΜΗΤΕΡΑ: Πρωτοποριακή τεχνική ταυτόχρονης πρόσθιας και οπίσθιας αρθροσκόπησης ποδοκνημικής

Πρωτοποριακή τεχνική διπλής ταυτόχρονης αρθροσκόπησης (πρόσθιας και οπίσθιας) ποδοκνημικής, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στο ΜΗΤΕΡΑ, σε ασθενή 55 ετών, η οποία έλαβε εξιτήριο από τη Γενική Κλινική την ίδια κιόλας ημέρα. 

Η απαιτητική και εξειδικευμένη αυτή επέμβαση, πραγματοποιήθηκε από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό, κ. Παναγιώτη Κοντοβαζαινίτη, Διευθυντή της Δ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων & Αρθροπλαστικών Γόνατος και Ισχίου (MIS), τον επιμελητή της Κλινικής, Ορθοπαιδικό, κ. Αναγνώστου Κώστα και την Αναισθησιολόγο της Κλινικής, κα. Χριστίνα Μιμιγιάννη.

Με πλήρη αρθροσκοπική διαδικασία, με μια αναισθησία και σε ένα μόλις χειρουργείο αντιμετωπιστήκαν επιτυχώς τρεις διαφορετικές παθήσεις της ασθενούς, το σύνδρομο πρόσθιας προστριβής λόγω οστεοφύτων, η χόνδρινη βλάβη αστραγάλου και το σύνδρομο οπίσθιας προστριβής λόγω ευμεγέθους οσταρίου (os trigonum). Η ασθενής δεν χρειάστηκε νοσηλεία και εξήλθε από τη Γενική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, βαδίζοντας και λαμβάνοντας απλά παυσίπονα. 

Η τεχνική της διπλής ταυτόχρονης αρθροσκόπησης πρόσθιας και οπίσθιας ποδοκνημικής, είναι μια σύγχρονη και απαιτητική, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στον ασθενή όσο και στον Χειρουργό. Εφαρμόζεται από εξιδεικευμένες και έμπειρες ομάδες χειρουργών και  επιτρέπει με ασφάλεια και απόλυτη ακρίβεια την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του ασθενούς σε ένα μόνο χειρουργείο. Επιπρόσθετα, κερδίζεται πολύτιμος χρόνος για τον ασθενή, καθώς επιτυγχάνεται ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες.

 

Διαβάστε ακόμη...