Μήπως πάσχετε από πονοκέφαλο του αεροπλάνου;

 
Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται τα αεροπορικά ταξίδια. Κάποιοι αυτούς φαίνεται ότι σωματοποιούν τον φόβο τους αφού υποφέρουν από «πονοκέφαλο αεροπλάνου», ένα είδος πόνου που, σύμφωνα με τους ερευνητές, γίνεται εντονότερος κατά την προσγείωση.


Ο ασυνήθιστος πονοκέφαλος, συχνά μοιάζει με ημικρανία καθώς εντοπίζεται στη μια πλευρά του κεφαλιού και εστιάζεται κοντά στο μάτι, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιατρική βιβλιογραφία το 2004 και μέσα στα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλές καταγραφές κρουσμάτων.

Τώρα, ιταλοί ερευνητές δημοσίευσαν στην επιθεώρηση «Κεφαλαλγία» (Cephalalgia) τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σύμφωνα με τα οποία ο «πονοκέφαλος του αεροπλάνου» θα πρέπει να θεωρηθεί μια υποκατηγορία πονοκεφάλου και προτείνουν μια σειρά από κριτήρια που οι γιατροί θα πρέπει να χρησιμοποιούν για την διάγνωσή του.

Ο επικεφαλής ερευνητής Φεντερίκο Μαϊνάρντι του νοσοκομείου Giovanni e Paolo της Βενετίας και οι συνεργάτες του περιγράφουν 75 περιπτώσεις ανθρώπων με συμπτώματα που παραπέμπουν σε «πονοκέφαλο αεροπλάνου».
Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν σε επαφή μαζί του αφού διάβασαν για αυτό τον τύπο πονοκεφάλου σε δημοσίευμά του το 2007.

Σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν σχετικά με τα συμπτώματά τους, ο πονοκέφαλος είναι τις περισσότερες φορές μικρής διάρκειας- λιγότερο από 30 λεπτά για το 96% των ερωτηθέντων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *