Μια έρευνα που φέρνει τα πάνω-κάτω για τους χορτοφάγους

16F2CFE6545152FF955B33CE27E97657.jpg

  Οι χορτοφάγοι συνήθως εμφανίζονται πεπεισμένοι, ότι τα διατροφικά προγράμματα που ακολουθούν έχουν μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία τους, συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν κρέας.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατη έρευνα, οι χορτοφαγικές δίαιτες συνδέονται με χαμηλότερους δείκτες υγείας και ποιότητας ζωής.

Η ίδια έρευνα επισημαίνει ότι οι χορτοφάγοι επισκέπτονται το γιατρό τους πιο συχνά από εκείνους που τρώνε κρέας και είναι πιο επιρρεπείς σε αλλεργίες, εμφάνιση καρκίνου και προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ακόμη ότι όσοι δεν καταναλώνουν κρέας διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και 50% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προσβολών και καρκίνου, αναφέρει δημοσίευμα του CBS Atlanta.
Επιπλέον, είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη και άγχος.

Η ερευνητική ομάδα από την ιατρική σχολή του Graz στην Αυστρία, ωστόσο, αναφέρει ότι οι χορτοφάγοι είναι πιο υγιείς σε κάποιους άλλους τομείς: είναι πιο δραστήριοι και καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ.

Ακόμη, είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν και έχουν την τάση να εμφανίζουν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος.
Η έρευνα του αυστριακού πανεπιστημίου αποκάλυψε ακόμη ότι οι άνθρωποι υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου τείνουν να είναι χορτοφάγοι.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, που ανέφεραν ότι το κόκκινο κρέας συνδέεται με μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου στο έντερο.

Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες, για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά τους.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι οι αυστριακοί ενήλικες που ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες είναι λιγότερο υγείες (σε ό,τι αφορά την εμφάνιση καρκίνου, αλλεργιών και ψυχικών διαταραχών), έχουν χαμηλότερη ποιότητα ζωής και λαμβάνουν περισσότερη ιατρική φροντίδα» καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *