Μητρώο εγγραφής για αποκλειστικές νοσοκόμες

 
Την ικανοποίησή του για τη δημιουργία μητρώου εγγραφής από τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο αποκλειστικών νοσοκόμων σε κάθε υγειονομική περιφέρεια εκφράζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας, Αθανάσιος Κοτταράς, προτείνοντας τη σύνδεση των υγειονομικών περιφερειών με τα γραφεία τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για κάθε παρατυπία ή αστοχία των συνεργαζόμενων προς τα Γραφεία αποκλειστικών νοσοκόμων.


Με επιστολή του ο Αθ. Κοτταράς τονίζει:

«Επικροτούμε την δημιουργία μητρώου εγγραφής από τον Υπουργό Υγείας κον Λυκουρέντζο αποκλειστικών νοσοκόμων σε κάθε υγειονομική περιφέρεια . Προτείνουμε δε και σύνδεση των υγειονομικών περιφερειών με τα γραφεία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή όπως αλλιώς επιθυμούν , ώστε να υπάρχει ενημέρωση για κάθε παρατυπία ή αστοχία των συνεργαζόμενων προς εμάς αποκλειστικών νοσοκόμων.

Δεν σας κρύβουμε ότι μας απασχολεί πολύ το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων , οι οποίοι και αποτελούν ένα κομμάτι της αλυσίδας της μαύρης εργασίας που ταλανίζει όλους εμάς ( Ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας & εργαζόμενους ) που κινούμεθα νόμιμα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Ελληνική κοινωνία καθώς και το Ελληνικό κράτος σε αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες που περνούμε όλοι μας.

Σας υπενθυμίζω κάτι που ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, δηλ. ότι τα γραφεία μας αποδίδουν ΦΠΑ 23% σε όλες τις αποδείξεις μας κάθε τρεις μήνες καθώς επίσης και τον φόρο που μας αναλογεί ως επιχείρηση ανά έτος.
Τα γραφεία μας παραδίδουν κάθε έξι μήνες κατάσταση διακίνησης προσωπικού στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και στην Επιθεώρηση Εργασίας σε έντυπο μορφή αλλά και με ηλεκτρονική μορφή ταχυδρομείου .

Τα γραφεία μας δεν επιχορηγούνται και δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ από το Ελληνικό Κράτος , αντιθέτως σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι μας , πληρώνουμε ΦΠΑ , φόρους , μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.

Εμείς δεν είμαστε σε αναγκαστική κόντρα με τους συνδικαλιστές αποκλειστικούς νοσοκόμους , αντίθετα είμαστε σε μεγάλη κόντρα με την παρανομία από όπου κι αν προέρχεται! Εχθρός μας δεν είναι ούτε οι νόμιμοι συνδικαλιστές, ούτε τα νόμιμα γραφεία, αλλά η μαύρη εργασία και οι παράνομοι!

Οφείλουμε δε να δώσουμε συγχαρητήρια και να ενθαρρύνουμε τον έλεγχο που γίνεται από τα μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης ( ΕΥΠΕΑ ) του ΙΚΑ σε συνεργασία με την αστυνομία και για την αποτελεσματικότητα τους!
Κλείνοντας την επιστολή μας σας υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα που χάνει το Ελληνικό κράτος από τις ανασφάλιστες παράνομες αποκλειστικές είναι με επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ 1,2 Δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Προσωπική μας γνώμη είναι ότι τα χρήματα αγγίζουν και τα 2 Δισεκατομμύρια τον χρόνο.

Για όλα τα παραπάνω έχουμε ενημερώσει αναλυτικά και έχουμε επισυνάψει τις προτάσεις μας στον Πρωθυπουργό της χώρας καθώς και τους αρμόδιους Υπουργούς και Δημόσιους φορείς.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα δεν θα συζητάμε άλλο για το συγκεκριμένο θέμα έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και του δικού μας τομέα και να βγούμε από το τέλμα της προσμονής και απραξίας».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *