Μην ξεχνάτε το πρωινό αν δε θέλετε να βάλετε κιλά

3D3481F04F1289AD5CE00BC1E885E3F3.jpg

  Οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό γεύμα τρεις φορές την εβδομάδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να καταλήξουν να προσλαμβάνουν έως και 252 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, κάτι που μπορεί να αποτυπωθεί σε επιπλέον κιλά επάνω στη ζυγαριά.

Η παράλειψη του πρώτου γεύματος τη ημέρας αυξάνει τη λιγούρα και την ανάγκη να το ρίχνει κανείς στα σνακ, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόσληψη έως και 12 κιλών μέσα σε ένα χρόνο, αν οι επιπλέον θερμίδες δεν «καίγονται» μέσα από σωματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ένας στους δέκα ανθρώπους παραλείπουν εντελώς το πρωινό, ενώ πάνω από 37% παραδέχονται ότι δεν τρώνε πρωινό κάποια μέρα κατά τη διάρκεια της εργασιακής εβδομάδας.

Από τους 2.000 που συμμετείχαν στην έρευνα, το 45% αυτών που παραλείπουν το πρωινό παραδέχτηκαν ότι νιώθουν πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το 30% ότι νιώθουν εξάντληση, κούραση και έλλειψη ενέργειας και ένα 14% ότι δεν έχει καλή διάθεση.

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους κανείς μπορεί να φάει πρωινό είναι ότι δε νιώθει να πεινάει (30%) ή ότι προτιμά να «θυσιάσει» το πρωινό για μερικά λεπτά επιπλέον ύπνου (23%). Ένα 12% δήλωσε ότι απλά ξεχνά να τρώει πρωινό, ενώ ένα ακόμη 12% ανέφερε ότι απλά δεν έχει χρόνο γιατί πρέπει να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.