Μην κάνετε εκπτώσεις στην… όραση

Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο με τον οπτικό σας, ώστε η αγορά σας να έχει τη μεγαλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής

Θα αγοράζατε ένα ρούχο κακοφτιαγμένο, άβολο, που σας προκαλεί φαγούρα μόνο και μόνο επειδή κοστίζει 10 ευρώ; Eνα ζευγάρι παπούτσια που σας πιέζουν επειδή είναι σε προσφορά; Μάλλον όχι…


Επιλέξτε γυαλιά ηλίου σύμφωνα με τις ανάγκες σας και όχι με τη… φίρμα και το στυλ που φέτος είναι στη μόδα. Ο κατάλληλος επαγγελματίας θα σας κατευθύνει σωστά ώστε η επιλογή σας να πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τα μάτια σας και το δέρμα σας.

Το ίδιο λοιπόν φαντάζομαι ότι ισχύει και για τα γυαλιά ηλίου σας. Παρόλο που φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η οικονομική συγκυρία δεν βοηθάει τις υπερβολές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να καταλάβουμε ότι ο συμπαθής, κατά τα άλλα, πλανόδιος στην παραλία ή στον πεζόδρομο, παρόλο που το χαμόγελό του είναι πολλές φορές πιο πειστικό από αυτό των καταστηματαρχών, δεν είναι αυτός που θα μας προμηθεύσει τα κατάλληλα γυαλιά.

Αγορά με βάση τις ανάγκες σας
Eνας σκου­ρόχρωμος φακός δεν σημαίνει απαραίτητα και προστασία. Iσα ίσα, εάν είναι κακής ποιότητας, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα μακροπρόθεσμα με σίγουρα πολλαπλάσιο κόστος σε θεραπείες.

Το μόνο σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι ο οπτικός σας είναι ο ενδεδειγμένος επαγγελματίας ώστε να σας προτείνει και να σας κατευθύνει σωστά έτσι ώστε τα γυαλιά που θα διαλέξετε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τα μάτια και το δέρμα σας.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1.jpeg

Παρέμβαση: Του Αντώνη Ταρτάρα Μέλους της Πανελλήνιας Eνωσης Οπτικών

Πριν, λοιπόν, διαλέξετε τη μάρκα και το στυλ που φέτος είναι στη μόδα, δώστε 5 λεπτά από τον χρόνο σας ώστε να καθορίσετε και κάποιες άλλες παραμέτρους που συνδυαστικά πιθανόν να δώσουν μεγαλύτερο «value for money» στην αγορά σας.

Προσπαθήστε να εξηγήσετε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας: αν ασχολείστε με κάποιο σπορ, αν περνάτε μεγάλο χρονικό διάστημα στο ύπαιθρο ή αν οδηγείτε πολλές ώρες. Αν έχετε αλλεργία σε κάποια υλικά ή κάποια δυσανεξία στο βάρος των σκελετών.

Αν ασχολείστε με την ποδηλασία, το τρέξιμο, την ορειβασία. Επίσης, αν είστε προσεκτικός με τα γυαλιά σας ή τα γρατζουνάτε πολύ γρήγορα.

Συνδυάστε τα παραπάνω με το στυλ. Θέλετε κάτι casual, κάτι για να ταιριάζει με καλό ντύσιμο στο γραφείο, κάτι ιδιαίτερο, χειροποίητο που θα είναι μόνο για σας ώστε να σας θαυμάζουν;

Oλα μπορούν να συνδυαστούν. Υπάρχουν φακοί πολωτικοί ώστε να εξαφανίζεται το θάμβος από τις αντανακλάσεις. Φακοί φωτοχρωμικοί, για προσαρμογή σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Φακοί με διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με τις διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Κρύσταλλα για αντοχή στις γρατσουνιές, polycarbonate για σπορ και μεγαλύτερη αντοχή. Και φυσικά υλικά καινούργια, καινοτόμα. Πολύ ελαφριά για άνεση, εύκαμπτα για αποφυγή τραυματισμών καθώς και υποαλλεργικά.

Υπάρχουν πλέον σχεδόν τα πάντα, αρκεί να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο με τον οπτικό σας, ώστε η αγορά σας να έχει τη μεγαλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ίσως λόγω έλλειψης πληροφόρησης, όλα τα παραπάνω τα δικαιούνται και οφείλουν να τα έχουν και τα άτομα με αμετρωπίες (μυωπία, υπερμετρωπία, όσοι φορούν πολυεστιακά). Σήμερα, μπορούν να μην υπολείπονται καθόλου σε στυλ αλλά να φέρουν γυαλιά ηλίου με τους βαθμούς τους.

Τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό, όλα αυτά ισχύουν και για τους μικρούς μας φίλους οι οποίοι, σημειωτέον, είναι πιο ευαίσθητοι από τους ενήλικες όσον αφορά την ηλιακή ακτινοβολία. Και σίγουρα ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με τον αγαπημένο τους ήρωα cartoοn στον βραχίονα, δεν θα τους προστατεύσει εάν και οι φακοί δεν τηρούν κάποιες προϋποθέσεις.

Ελαφρύς σκελετός
Οι φακοί πρέπει να είναι οπωσδήποτε οργανικοί ή polycarbonate ώστε να είναι ελαφριοί και να μην υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν και να έχουμε τραυματισμούς. Ο σκελετός πρέπει να είναι εύκαμπτος και ελαφρύς για να μην τα ενοχλεί. Και κανείς δεν είπε ότι δεν μπορούν να είναι στη μόδα και να μοιάζουν με του μπαμπά και της μαμάς.

Μπορεί, δυστυχώς, η οικονομική συγκυρία να μην είναι η καλύτερη, αλλά ίσως είναι και το έναυσμα να απαιτήσει ο καταναλωτής καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και απόλυτη αντιστοιχία τους με το κόστος της αγοράς του. Εμπιστευθείτε τον οπτικό σας και είναι σίγουρο ότι θα περάσετε ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_2.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_3.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *