Μην αφήσετε να κλείσει το Οικοτροφείο

 
Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο κατέθεσαν χθες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος και της ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλης Οικονόμου αναφορικά με το θέμα του ενδεχόμενου «λουκέτου» του Πρότυπου Ειδικού Οικοτροφείου «οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης.


Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, στο συγκεκριμένο οικοτροφείο φιλοξενούνται 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down και πολλαπλές ψυχοκινητικές αναπηρίες.

Και τονίζουν ότι λόγω της μη καταβολής των νοσηλίων, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στο Οικοτροφείο με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητά του. Προς το παρόν οι οφειλές του ανέρχονται στο ποσό των 283.000 ευρώ αφού οφείλει τα νοσήλια Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011 και αυτά από το Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα. Οι γονείς μέχρι σήμερα έχουν συνεισφέρει 7.000 ευρώ (ο καθένας) και αδυνατούν να συνδράμουν οικονομικά αφού οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υγείας πότε θα δοθούν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το Οικοτροφείο καθώς και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα τέτοιων κοινωνικών δομών για τα άτομα με νοητική υστέρηση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *