Μέχρι τα 24 διαρκεί πλέον η εφηβεία

Από την ηλικία των 10 ετών έως των 24 διαρκεί πλέον η εφηβεία, λένε οι επιστήμονες, αν και παλιότερα θεωρούνταν πως ολοκληρώνεται στα 19.

Οι νέοι, εξηγεί το BBC, συνεχίζουν για μεγαλύτερο διάστημα την εκπαίδευσή τους ενώ καθυστερούν τον γάμο και τη γονεϊκότητα.

Η αλλαγή του ορισμού είναι σημαντική για να διασφαλιστεί πως οι νόμοι παραμένουν κατάλληλοι και ενημερωμένοι, τονίζουν οι ειδικοί σε κείμενο γνώμης στην επιθεώρηση Lancet Child & Adolescent Health.

Η εφηβεία λέγεται πως αρχίζει όταν ο υποθάλαμος, στον εγκέφαλο, αρχίσει να εκκρίνει την ορμόνη που ενεργοποιεί συγκεκριμένους αδένες.

Αυτό συνέβαινε γύρω στα 14 αλλά με τη βελτίωση των επιπέδων υγείας και διατροφής σε μεγάλο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου αρχίζει πλέον γύρω στα 10.

Πλέον τα μισά κορίτσια έχουν περίοδο για πρώτη φορά μεταξύ 12 και 13 ετών.

Υπάρχουν επίσης και επιχειρήματα βιολογικής φύσης ως προς το γιατί θα πρέπει να παραταθεί το διάστημα που περιγράφει η εφηβεία, όπως το ότι το σώμα εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Για παράδειγμα, ο εγκέφαλος εξακολουθεί να ωριμάζει και μετά τα 20, ενώ σε πολλούς ανθρώπους οι φρονιμίτες βγαίνουν γύρω στα 25.

Παράλληλα, οι νέοι παντρεύονται και κάνουν παιδιά αργότερα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *