Μετά το Πάσχα οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης

19163081-656x410.jpg

Μετά το Πάσχα θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους, οι διοικητές στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο διορισμός των διοικητών των πανεπιστημιακών και περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας.

Όπως ανέφερε σήμερα, ένας απ’ τους υπευθύνους για τη διαδικασία από το υπουργείο Υγείας, «συνέχεια διαβάζουμε και συνέχεια βλέπουμε βιογραφικά. Το Σάββατο διάβασα 10 ώρες, την Κυριακή 9, σήμερα το πρωί. Από όλα τα βιογραφικά βγάζουμε στην άκρη τα πιο δυνατά. Από αυτά μαζεύουμε και κάνουμε διαδικασίες αξιολόγησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις και γι’ αυτό εκτιμά ότι το υπουργείο θα είναι σε θέση, μετά το Πάσχα, να έχει έτοιμο το επόμενο πακέτο μαζικών τοποθετήσεων διοικητών σε πολύ μεγάλα νοσοκομεία.

«Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τη δημοκρατική διαδικασία» είπε ο υπουργός.

Ήδη μετά την αξιολόγηση και την ολοκλήρωση των προσωπικών συνεντεύξεων για την κάλυψη των θέσεων διοικητών-αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφυγικών ροών, διορίστηκαν οι πρώτοι 9 διοικητές-αναπληρωτές διοικητές.

Στο ΚΘ-ΚΥ Λέρου, διοικήτρια αναλαμβάνει η Σαρίκα Ελένη-Λύδα, βιολόγος στο Α’ Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα». Έχει διδακτορική διατριβή στον Τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc Ενδοκρινολογίας Διατροφής και Μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο Bordeaux 1, Γαλλίας και πτυχίο βιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη για τον τομέα Μοριακής Βιολογίας στο ενοποιημένο ενδοκρινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Στο Γ.Ν. Σάμου-Ικαρίας, διοικητής αναλαμβάνει ο Θεόφιλος Λάζαρος, χημικός που έχει εργαστεί ως συνεργάτης του κληροδοτήματος Π.Λ. Μουστάκα Άνδρου, ως αναπληρωτής καθηγητής στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) Α.Ε.. Εκτός από το πτυχίο Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών που διαθέτει, είναι φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διαχείρισης Αποβλήτων και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Στο ΓΝ Μυτιλήνης, διοικήτρια επιλέχθηκε η Άννα Ζερβού, συνταξιούχος υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού στο τομέα της υγείας. Οι σπουδές της αποτυπώνονται στο πτυχίο Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών, του τμήματος Διοικητικών Διευθυντών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 8 έτη στον ιδιωτικό τομέα και για περισσότερα από 20 έτη σε νοσοκομεία, ως διοικητική υπάλληλος και προϊστάμενη διοικητικών υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, αναπληρωτής διοικητής επιλέχθηκε ο Θεόδωρος Μονοκρούσος, συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικότητας οικονομολόγου. Οι βασικές του σπουδές είναι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει εργαστεί για 8 έτη στον τραπεζικό τομέα, για 7 έτη σε θέσεις ευθύνης του δημοσίου τομέα και για 13 έτη ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο ΓΝ Κιλκίς ως διοικήτρια επιλέχθηκε η Μαρία Βλάχου, πολιτικός μηχανικός με πολυετή προϋπηρεσία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Στο ΓΝ Ρόδου ως διοικήτρια αναλαμβάνει καθήκοντα η Αικατερίνη Χατζηστρατή, συνταξιούχος οδοντίατρος του κλάδου ιατρών του ΕΣΥ. Οι σπουδές της, εκτός από το βασικό της πτυχίο στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμπληρώνονται από τα μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου και στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε για περισσότερα από 25 έτη ως οδοντίατρος του ΕΣΥ και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό της διευθύντριας.

Ως αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Ρόδου επιλέχθηκε ο Σταμάτιος Βασιλειάδης. Οι βασικές σπουδές του είναι στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ διαθέτει και μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στις διεθνείς σχέσεις. Αμφότεροι οι τίτλοι σπουδών αποκτήθηκαν στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί κατά το παρελθόν ως επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτής δημόσιων φορέων επιμόρφωσης, καθώς και ως ειδικός σύμβουλος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Στο Γ.Ν.-Ν.Υ Καλύμνου, αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο Εμμανουήλ Βόλος, πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στη Δημόσια Διοίκηση και Διαχείριση. Έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός-μηχανικός συστημάτων και σύμβουλος λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα.

Στο ΓΝ Κω αναπληρωτής Διοικητής ο αναλαμβάνει ο Νεκτάριος Γεωργαντής, διπλωματούχος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών πληροφορικής, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια ως μόνιμος υπάλληλος μηχανικός υπολογιστών δήμων, στο νησί της Κω.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *