Μείωση του μυικού πόνου με κρύο μπάνιο

 
Καταπολεμήστε τον δείκτη DOMS (την καθυστέρηση εμφάνισης πόνου στους μύες) με παυσίπονο, μασάζ και… παγωμένο μπάνιο (με την θερμοκρασία του νερού πιο κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου).


Ερευνητές από το University of Ulster (Βόρεια Ιρλανδία) ανακάλυψαν ότι η ρίψη κρύου νερού ή τα παγωμένα μπάνια, έχουν παρόμοια αποτελέσματα με τα τεντώματα, με την χρήση παυσίπονου και τις τεχνικές μασάζ, μειώνοντας τον μυϊκό πόνο κατά περίπου 20%.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έκατσαν σε παγωμένο νερό εντός 20 λεπτών έντονης άσκησης. Οι ερευνητές ανάλυσαν συνολικά 14 μελέτες. Όλοι όσοι έχετε το κουράγιο να κάτσετε σε παγωμένο νερό για 5-20 λεπτά προκειμένου να καταπολεμήσετε την φλεγμονή και τον πόνο, να ξέρετε ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία και το αναπνευστικό σύστημα, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Οι ερευνητές λένε ότι οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις των τακτικών μπάνιων με κρύο νερό δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες, επομένως να τα χρησιμοποιείτε με φειδώ.

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *