Μειώνει τη συμμετοχή χαμηλόμισθων στα φάρμακα ο Κουρουμπλής

DF116B0333050AF1C53991B24DD5C499.jpg

  Μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% έως τον Ιούλιο προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Από τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή online του Μega.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως θα λειτουργήσουν 200 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας τον Ιούλιο. Πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα» αλλά σημείωσε πως υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες από το ΑΣΕΠ.

«Για να προσλάβεις με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο» επισήμανε. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων και αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.