Οι ερευνητές του Νομαρχιακού Πανεπιστημίου του Κιότο διαπίστωσαν ότι το περπάτημα και η ελαφριάς μορφής γυμναστική μια ώρα μετά την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια, τα λιπαρά του αίματος που αυξάνονται μετά την κατανάλωση παχυντικών τροφίμων. Επίσης η γυμναστική μετά το φαγητό μπορεί να μειώσει και τις αυξήσεις των επιπέδων των τριγλυκεριδίων αποτελεσματικότερα, απ’ ότι η γυμναστική πριν το φαγητό.
Τα αυξημένα τριγλυκερίδια είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου.
Η τακτική σωματική άσκηση μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, αλλά ελάχιστες μελέτες έχουν εστιάσει στην επίδραση της γυμναστικής στα επίπεδα των λιπαρών του αίματος αμέσως μετά το φαγητό.
Πηγή: omorfamystika