Ευρήματα προηγούμενων ερευνών έδειχναν πως τα παιδιά των οποίων οι μητέρες εργάζονται με πλήρη απασχόληση είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα αλλά μία νέα μελέτη δείχνει πως ακόμα κι αν ο μπαμπάς μένει στο σπίτι, δεν τα καταφέρνει στη σπουδαιότητα των διατροφικών συνηθειών τους.
Οι συντάκτες της έρευνας αναφέρουν πως δεν έχουν στόχο να υποτιμήσουν το ρόλο των μπαμπάδων αλλά να αναδείξουν τη σημασία του να συζητούν οι γονείς τα καθημερινά θέματα της οικογένειας, στα οποία περιλαμβάνεται η προετοιμασία του φαγητού και ο χρόνος των γευμάτων.
Καθώς η κρίση αφήνει ολοένα και περισσότερους μπαμπάδες στο σπίτι, να φροντίζουν τα παιδιά, ο ερευνητής John Cawley από το Πανεπιστήμιο της Κορνουάλης υπογραμμίζει πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες ως προς το πώς οι γονείς συνεργάζονται για την ανατροφή και την τροφή των παιδιών τους, καθώς οι αλλαγές στην οικονομία φέρνουν αλλαγές και στην καθημερινότητα των οικογενειών.
Ο Cawley και οι συνεργάτες του μελέτησαν 25.000 οικογένειες και βρήκε πως η μέση εργαζόμενη γυναίκα περνά 127 λιγότερα λεπτά με τα παιδιά της σε σχέση με τις γυναίκες που δεν εργάζονται.
Η απουσία τους όμως δεν φαίνεται να καλύπτεται από την παρουσία των μπαμπάδων.
Οι ερευνητές σημειώνουν πως η προετοιμασία γευμάτων στο σπίτι αλλά και το φαγητό με όλη την οικογένεια μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο ένα παιδί να γίνει παχύσαρκο.
Αναφέρουν επίσης πως τα σχολικά κυλικεία θα έπρεπε να διαθέτουν πιο υγιεινές τροφές και καλύτερη φυσική προπόνηση.