Μεγάλη προσφορά της ΟΠΑΠ στην Υγεία

21-735x459.jpg

Μία νέα σελίδα γυρίζει για τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», καθώς σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η παράδοση των δύο πλήρως ανακαινισμένων ορόφων από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ. Την τελετή εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ ο οποίος έκανε τον αγιασμό, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», Μαριόγκα Φραγκάκη και ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Εμμανούηλ Παπασάββας.

Βασικός άξονας του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ είναι η Υγεία. Τον Απρίλιο του 2014, η ΟΠΑΠ ανέλαβε την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Με την πολύτιμη αρωγή του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης των Νοσοκομείων, το μεγαλόπνοο αυτό έργο βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος με την ολοκλήρωση του έργου, είναι τα δύο δημόσια εξειδικευμένα νοσοκομεία, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, να προσφέρουν ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, στους δύο υπερσύγχρονους πλέον ορόφους των νοσοκομείων έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν οι δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, καθώς και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων.

Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 34 κλινών και αντικαταστάθηκε ο κεντρικός ανελκυστήρας. Επιπλέον, έγινε επισκευή και μερική αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού και Γραφειακού Εξοπλισμού και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ, τη Διοίκηση των νοσοκομείων και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι μια πολύ καλή ημέρα για τη Δημόσια Υγεία. Σε ένα περιβάλλον με πολλαπλά προβλήματα και συσσωρευμένες, ακάλυπτες ανάγκες, μία θετική εξέλιξη, η δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Έχουμε ανάγκη ως άνθρωποι της δημοσίας περίθαλψης, ως πολίτες αυτής της χώρας, σε αυτή τη δύσκολη συγκύρια να υπάρχουν τέτοιες αναλαμπές αισιοδοξίας και ελπίδας. Μέρες όπως η σημερινή κρατούν ζωντανή την ελπίδα και μας δίνουν τη δύναμη να προχωρήσουμε στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που ένα τόσο σημαντικό έργο για την Υγεία που αφορά στο πιο πολύτιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τα παιδιά, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πρώτα αποτελέσματα της σημαντικής μας πρωτοβουλίας για την υποστήριξη της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων στην Ελλάδα, ακολουθώντας την μακρά παράδοσή μας στην κοινωνική προσφορά. Σε μια δύσκολη περίοδο, η ΟΠΑΠ παραμένει πιστή στις αξίες της υπευθυνότητας και της καινοτομίας και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που έχουν σημαντικό και ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι με αυτό το έργο «κάτι καλύτερο ξεκινάει εδώ» για τα παιδιά και τις οικογένειές τους».

O κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Εμμανούηλ Παπασάββας, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε. να αναλάβει την ανακαίνιση των Νοσηλευτικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, η πρώτη φάση της οποίας έχει ήδη υλοποιηθεί. Και ελπίζουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας αυτής και στο μέλλον με την ανάληψη νέων δράσεων».

H Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», Μαριόγκα Φραγκάκη, δήλωσε: «Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μας στον μεγάλο χορηγό μας την ΟΠΑΠ και ιδίως στον κο Ζίγκλερ. Η εντυπωσιακή ανακαίνιση και διακόσμηση που θαυμάσαμε όλοι θα προσφέρει στους μικρούς μας ασθενείς ένα ευχάριστο και πιο λειτουργικό  περιβάλλον. Πιστεύω ότι το παράδειγμα της ΟΠΑΠ θα το μιμηθούν και άλλοι χορηγοί, ενεργούντες πάντα σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και μετά την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας».

112.jpgΕγκαίνια νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» (από αριστερά) κ. Καμίλ Ζίγκλερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλο της ΟΠΑΠ, Ανδρέας Ξανθός, Υπουργός Υγείας, κ. Εμμανούηλ Παπασάββας, κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων21.jpgΕγκαίνια νοσοκομείου «Π. & Α Κυριακού» – (από αριστερά) κ. Ανδρέας Ξανθός, Υπουργός Υγείας, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλο της ΟΠΑΠ, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’31.jpgΠάνελ ομιλητών (από αριστερά) – κ. Σπύρος Φωκάς, Αντιπρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, κα. Μαριόγκα Φραγκάκη, Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», κ. Ανδρέας Ξανθός, Υπουργός Υγείας, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλο της ΟΠΑΠ, κ. Εμμανούηλ Παπασάββας, κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Πετρ Ματεγόφσκυ, Γενικός Δ/ντης Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *