Μεγάλη η προσφορά του ιατρείου ανακούφισης πόνου στα Χανιά

 
Περισσότερους από 2.500 ασθενείς έχει δεχτεί τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του το ιατρείο ανακούφισης πόνου του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος».


Το ιατρείο αποτελεί τμήμα του αναισθησιολογικού τομέα του ιδρύματος και λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, μετά από ραντεβού, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, κατά την παρουσίαση της έως τώρα δράσης του.

Το ιατρείο πόνου είναι επανδρωμένο με τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου, Νίκη Μπαρδάτσου και τρεις ιατρούς αναισθησιολόγους, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε η κ. Μπαρδάτσου, παρέχονται υπηρεσίες σε όσους υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι ο καρκίνος, το AIDS, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση κ. λπ. Οι γιατροί παρέχουν συμβουλές, φαρμακευτική αγωγή και ιατρονοσηλευτική φροντίδα.

Η λειτουργία των ιατρείων πόνου είναι σημαντική, δεδομένου ότι ο πόνος αποτελεί σημαντικό μέρος της διάγνωσης και της θεραπείας, ενώ, η αναγκαιότητα των γιατρών, των νοσοκόμων και άλλων παρόχων ιατρικής περίθαλψης να καταγράψουν τον πόνο ως ζωτικό σημείο, καθίσταται υποχρεωτικό μέρος της ιατρικής φροντίδας.

Στην Ελλάδα λειτουργούν συνολικά 45 ιατρεία πόνου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *