Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων στην αγορά

xapia-656x410.jpg

Σοβαρές ελλείψεις στην φαρμακευτική αγορά καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), τις οποίες εντοπίζει στον τομέα αντικαρκινικών ,αντιϋπερτασικών, αντιελκωτικών, αντιψυχωτικών  φαρμάκων , των σκευασμάτων που αφορούν το στομάχι , την θεραπεία του προστάτη ,τη  νόσο του Παρκινσον και την οστεοπόρωση.

Επίσης συνεχίζεται η έλλειψη σε βασικά παιδικά εμβόλια.

«Συνεχίζουν βέβαια οι ελλείψεις στα εμβόλια PENTAVAK, TETRAVAK , INFARIX TETRA . Ακόμη και το γνωστό σε όλους ΖΑΝΤΑC λείπει από τα ράφια των φαρμακείων, ενώ οι ασθενείς με οστεοπόρωση καθημερινά περνούν ένα γολγοθά -πολύ συχνά χωρίς αποτέλεσμα- για να βρουν το φάρμακο τους . Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πολυεθνικής εταιρείας η οποία ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχει στην αγορά διότι δεν έχει κανένα φάρμακο να διαθέσει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται καθημερινά να βρουν τα σκευάσματα προκειμένου να εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισμένων.

Καλό θα ήταν αναφέρουν φαρμακευτικοί κύκλοι , τόσο το Υπουργείο όσο και ο ΕΟΦ να ελέγξουν τις παραστατικά των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών και να δουν τα πραγματικά στοιχεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *