«Μέχρι το μεσημέρι ο τομογράφος θα έχει επιδιορθωθεί»

9576A2D3DD6438DD933A967765284335.jpg

  Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει επιδιορθωθεί η βλάβη που προέκυψε την Παρασκευή στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα θα έχει επιδιορθωθεί ο αξονικός τομογράφος στον Ευαγγελισμό που χάλασε την Παρασκευή. Παραγγέλθηκε η πλακέτα από το εξωτερικό και ως εκ τούτου θα έχει παραδοθεί στον Ευαγγελισμό μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσε να έχει γίνει κάτι γρηγορότερο, έγινε το γρηγορότερο που μπορούσε να γίνει», διαβεβαίωσε, ενώ τόνισε ότι ο δεύτερος αξονικός τομογράφος θα είναι στο νοσοκομείο σε ένα μήνα.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση στα ιδιωτικά νοσοκομεία και σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όλα αυτά συζητούνται διεξοδικά.

«Σύμφωνα με τις μελέτες των οικονομικών της υγείας, τα δημόσια συστήματα μας κοστίζουν περισσότερο από ο,τι τα ιδιωτικά, αυτό είναι το πρόβλημα, άρα λοιπόν δεν είναι τόσο απλό όσο το λέμε» επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε δίκαιο το φόρο για τα ακίνητα, ενώ είπε ότι η κίνηση των βουλευτών της ΝΔ -ειδικά της επαρχίας- που οδήγησαν στην μερική αλλαγή του νομοσχεδίου είναι σωστή καθώς, όπως σημείωσε, «αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *