Με «ξαφνικό θάνατο» κινδυνεύει ο ΕΟΠΥΥ

E4C0A0923B786A5851F3FFBDFA8ED44C.jpg

  Διορία τριάντα ημερών φέρεται να δίνει το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, διαφορετικά θα σκεφτεί το κλείσιμο των πολυϊατρείων.

Η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το κλείσιμο και των εργαστηρίων και ολόκληρου του Οργανισμού συνολικά, ως έσχατη αντίδραση στις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», στην περίπτωση που δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό.

οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις αρχές του 2014 ως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ, ενταγμένες στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σε πρώτη φάση, το υπουργείο απομακρύνει 1.000 συμβασιούχους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απασχολούνται σε δομές του Οργανισμού και το απόγευμα εξετάζουν ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι απομακρύνσεις αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση προς τους συναδέλφους τους. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με αύξηση του μηνιαίου πλαφόν των 200 εξετάσεων για τους υπόλοιπους γιατρούς ή αύξηση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *