Με τη δύναμη της αλόης

1849465ACC1C66B260FB972CBE3A7687.jpg

  Η αλόη είναι από τα πιο χρήσιμα είδη φυτών από τα 15 εκατομμύρια τα οποία είναι γνωστά στην βοτανολογία. Από την αρχαιότητα ακόμη ήταν γνωστή για τις πολλαπλές χρησιμότητες της και ιδίως για τις ιατρικές και καλλωπιστικές δυνάμεις της.

Φημολογείται ακόμη και η αποτελεσματική θεραπευτική χρήση της σε ανίατες ασθένειες. Αποδεδειγμένα όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά στο δέρμα και εσωτερικά με άριστα αποτελέσματα στις εξής περιπτώσεις.

Εξωτερική χρήση

Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα, καψίματα από τον ήλιο, τσιμπήματα εντόμων, κοψίματα και πληγές:
Η επάλειψη με αλόη ανακουφίζει άμεσα τον πόνο ή την φαγούρα και επιταχύνει την επούλωση του τραύματος.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την Αλόη ως μέρος των πρώτων βοηθειών του σπιτιού.

Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνω από ζελέ αλόης στο σπίτι. Την χρησιμοποιήσει σε εγκαύματα και σε τσιμπήματα με άμεσα αποτελέσματα. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα ως το νούμερο 1 γιατρικό για τέτοιες περιπτώσεις.

Επιστημονικά στοιχεία που μαρτυρούν τη μεγάλη ικανότητα της αλόης να επουλώνει τραύματα εμφανίστηκαν από το 1930 όταν ακτινολόγοι παρατήρησαν ότι το τζελ της αλόης επιτάχυνε την επούλωση εγκαυμάτων που προκαλούνταν από τις ακτίνες Χ.

Καλλυντική περιποίηση δέρματος: Ο συνδυασμός των βιταμινών, πεπτιδίων και ενζύμων που βρίσκονται στο ζελέ της αλόης συνιστούν ένα από τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά. Προσφέρει αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ενυδάτωση χωρίς περιττή λιπαρότητα (τέλειο για λιπαρά και δέρματα με ακμή) και αντιγηραντική φροντίδα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ως βάση για σπιτικές φυσικές συσφικτικές και ενυδατικές μάσκες. Κάποια στιγμή σύντομα θα γράψω για μερικές φανταστικές μάσκες που μπορείτε να κάνετε μόνες σας εφάμιλλες για να μην πω καλύτερες από τις περισσότερες πανάκριβες του εμπορίου.

Εσωτερική χρήση

Αποτοξίνωση: Η καθημερινή κατανάλωση χυμού αλόης λόγω της καθαρτικής, αντιμικροβιακής, αντιοξειδωτικής δράσης μεταξύ άλλων πολλών απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό μας και βοηθάει στην συνολική υγεία του οργανισμού μας. Για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει θεραπεία συστηματικά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ανακούφιση από πεπτικές/εντερικές δυσλειτουργίες όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, γαστροϊσοφαγική παλινδρόμηση και διάφορους στομαχικούς πόνους: Η ανακούφιση από τα πεπτικά προβλήματα είναι άμεση.

Αύξηση του μεταβολισμού: Η αλόη βοηθάει το σώμα να κάψει πιο πολύ λίπος ως ενέργεια λόγω της θετικής επίδρασης που έχει στην λειτουργία του συκωτιού ( το συκώτι είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση και απελευθέρωση της ενέργειας που παίρνουμε από τις τροφές).

Επιπλέον λόγω της αποτοξινωτικής και επουλωτικής δράσης σε όλον το οργανισμό το σώμα γενικά λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και πιο αποδοτικά.

Ιδού και μια λίστα με κάποιες ακόμα περιπτώσεις όπου φημολογείται ότι η χρήση της αλόης έχει ευεργετικά αποτελέσματα:

Αθλητικές κακώσεις, αιμορροΐδες, ακμή, αναζωογόνηση μαλλιών & δέρματος κεφαλής, αναιμία, αρθρίτιδα οστεοαρθρίτιδα, δερματικά έλκη, έρπης, διαβήτης, έκζεμα, μυκητιάσεις, υπέρταση, φλεγμονές ψωρίαση.

Προϊόντα και χυμούς αλόης μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα με φυσικά προϊόντα προσέξτε μόνο την περιεκτικότητα και τις πιστοποιήσεις για οργανική καλλιέργεια. Βέβαια θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι δεν έχει και πολύ νόημα να χρησιμοποιείτε αλόη και ταυτόχρονα η καθημερινή σας διατροφή σας να βασίζεται στο έτοιμο φαγητό και να είναι φορτωμένη με λίπη, ζάχαρη, αλάτι και χημικά πρόσθετα. Όχι ότι δεν βοηθάει ακόμα και έτσι αλλά καλά θα είναι να προσπαθούμε να συνδυάζουμε τέτοια καταπληκτικά συμπληρώματα με μια ολοκληρωμένη υγιεινή στάση ζωής και διατροφής.

Πηγή: fe-mail.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *