Με προεδρικό διάταγμα η λειτουργία των εξωσωματικών μονάδων

EE393DB1B2A8C488183388A53FB911CB.jpg

  Νέα δεδομένα δημιουργούνται με την άμεση εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των εξωσωματικών μονάδων στην Ελλάδα, που σύντομα θα τεθεί σε ισχύ και θα αποτελέσει την απαρχή για τη αθρόα εισαγωγή πολιτών από τις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Όπως είπε ο ‘Αρης Αντσακλής, πρόεδρος εθνικής αρχής ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε ειδική ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό, με επίκεντρο την εξωσωματική γονιμοποίηση, αύριο κατατίθεται το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τη λειτουργία των μονάδων εξωσωματικής στην Ελλάδα και την Πέμπτη θα είναι στο γραφείο του υπουργού.

Οι μονάδες αυτές, όπως τονίστηκε θα λειτουργούν, με άνεση, αδειοδοτημένες πλέον και θα δείξουν στον κόσμο την ποιότητα των γιατρών και των μονάδων που προσφέρουν εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα. Στην παρέμβαση του ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε τα πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στο εν λόγω θεσμικό πλαίσιο που, όπως είπε με τη σειρά του, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός οικονομίας, ναυτιλίας, υποδομών και τουρισμού Έλενα Κουντουρά σημείωσε ότι διεθνώς 5 εκατομμύρια πολίτες αναζήτησαν ιατρικά κέντρα και η Ελλάδα, σημείωσε η υπουργός, μπορεί να βρεθεί ψηλά στη λίστα της επισκεψιμότητας των τουριστών που αναζητάνε ιατρικές υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *