Με ποιες τροφές μπορώ να προλάβω τον καρκίνο

DC104A76BB389A4D189784E8B631E431.jpg

  Ο Ιπποκράτης είχε πει ότι η τροφή πρέπει να γίνει το φάρμακό μας και το φάρμακό μας η τροφή μας. Τελικά, υπάρχουν τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνο;

Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στις 17.40 από το MEGA, στηριζόμενη σε όλα τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τη σχέση της διατροφής με την εμφάνιση καρκίνου.

Οι επιστήμονες, χωρίς να είναι σίγουροι, εκτιμούν ότι πέρα από την κληρονομικότητα, η διατροφή ευθύνεται για καρκινογένεση σε ποσοστό 30-35%, το κάπνισμα σε ποσοστό 20-25%, η παχυσαρκία σε ποσοστό 10-20%, το αλκοόλ σε ποσοστό 4-6%, οι λοιμώξεις σε ποσοστό 5-20% και η έκθεση σε τοξικούς παράγοντες όπως η ακτινοβολία, σε ποσοστό 10-15%.

Μεταξύ άλλων, στην εκπομπή παρουσιάζονται οι τροφές που έχει φανεί ότι έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση αλλά και όσες έχουν ενοχοποιηθεί κατά καιρούς για την εμφάνιση της νόσου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην επίδραση των φυτοφαρμάκων, του τρόπου και των σκευών μαγειρέματος, των συμπληρωμάτων διατροφής και του αλκοόλ, αλλά και στο πώς μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τις υγιεινές τροφές.

Προσκεκλημένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο γνωστός ηθοποιός Ορφέας Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.