Με κλείσιμο κινδυνεύει το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

 
Σε μία πρωτοφανή κίνηση, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, προχώρησαν οι γιατροί του του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, προτείνοντας, ομόφωνα, την αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου, καθώς ο προϋπολογισμός του δεν έχει εγκριθεί και αδυνατούν να προμηθευτούν ιατρικά υλικά. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης


Με έγγραφό του, ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Ι. Ευδοκιμήδης, ενημέρωσε τους διοικητές των νοσοκομείων της αρμοδιότητάς του ότι βάσει της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, δεν θεωρείται νόμιμη καμία δαπάνη σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού,

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Κ. Πεταλάς απάντησε στο προαναφερθέν έγγραφο ότι «παρά τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε ως προς το να μας αποσταλούν οι οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικονομικής χρήσης 2013, καθώς και τα όρια εντός των οποίων θα έπρεπε να κινηθούν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να είμαστε εντός της προθεσμίας υποβολής του προϋπολογισμού μας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση έγκρισης αυτού θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του νοσοκομείου με ό,τι συνέπεια επιφέρει αυτό».

Στο μεταξύ, εξώδικη διαμαρτυρία στον διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης, Αλ. Μαυρικάκη, κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, σχετικά με μη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται διότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τους χορηγείται ούτε μία ημέρα ανάπαυσης την εβδομάδα. Επίσης, όταν χορηγείται μόνο μία ημέρα ανάπαυσης ανά εβδομάδα και όχι δύο όπως ορίζει ο νόμος, το υπόλοιπο δε χορηγείται την ακόλουθη εβδομάδα.

Υπάρχουν, επίσης, εργαζόμενοι που δεν τους έχουν χορηγηθεί και τους οφείλεται μεγάλος αριθμός ημερών ανάπαυσης (ακόμα και 30).

Ακόμη, δεν τηρείται η διάταξη του νόμου για τις 12 ώρες ανάπαυση ανάμεσα σε δύο βάρδιες.

Τέλος, δε χορηγούνται στους εργαζομένους οι κανονικές άδειες στο χρόνο που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, αλλά μπορεί να περάσουν έως και πέντε μήνες για να χορηγηθεί άδεια σε έναν υπάλληλο.

Ο Σύλλογος καλεί τη διοίκηση να συμμορφωθεί με τις νόμιμες υποχρεώσεις της εντός μηνός και δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της για να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο καθώς και την ασφαλή νοσηλεία των πολιτών.

Παράλληλα με το εξώδικο, ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Διοίκησης, την ερχόμενη Δευτέρα στις 13.30.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *