Με εγκύκλιο καταργούνται από αύριο τα 25 ευρώ για νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

9DE8AD0F487DC086C77C58623FA3DF3F.jpg

  «Τα 25 ευρώ καταργούνται για όλους. Το σύνολο των 25 ευρώ ήταν 40 εκατομμύρια προϋπολογισμός το χρόνο. Προτείναμε με τον κ. υπουργό των Οικονομικών σήμερα τρία διαφορετικά μέτρα για δημοσιονομικά ισοδύναμα και το μέτρο το οποίο τελικώς επελέγη έχει ακριβώς την ίδια δημοσιονομική απόδοση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ.κ Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βεβαίως εξέφρασε την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως σας είπε και ο υπουργός Υγείας, βρήκαν τη λύση του ισοδυνάμου, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι».

Ως καρδιολόγος, πρόσθεσε ότι «αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *