«Με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν πλέον τα νοσοκομεία»

nosokomeio3-656x410.jpg

Πολλά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) οδηγούνται στο κλείσιμο, σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), η οποία κάνει λόγο για «επιβεβαίωση των φόβων της», αφού η λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ, βρίσκεται σε εξέλιξη, «χωρίς διάθεση αναπλήρωσής τους από την Πολιτεία».

«Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης.

Σύμφωνα με την ΕΝΕ, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται επισήμως μέσω της διοίκησης των νοσοκομείων που υπηρετούν, ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου και, όπως επισημαίνει ο γγ της ΕΝΕ Αριστείδης Δάγλας, αποτέλεσμα αυτού θα είναι «τα νοσοκομεία να λειτουργούν με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ». Σημειώνει επίσης ότι η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ασχοληθεί με το θέμα και να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *