Μαζική πανθεσσαλική κινητοποίηση εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία

861E560335464CA1F3686502B3BAB5C0.jpg

  Εντυπωσιακή σε συμμετοχή και σε παλμό ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Γ.Ν.Λ.) ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις του προσωπικού, στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας που δρομολογούν από κοινού συγκυβέρνηση και τρόικα.

Στη συνέχεια με πορεία οι συμμετέχοντες έφθασαν μέχρι την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ήταν: «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό – όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός – δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Δεν θα επιτρέψουμε: Καμία κινητικότητα- διαθεσιμότητα εργαζομένων. Την υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ. Το κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Τη μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις.

Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν υγεία σε όλους και καλούμε τους υγειονομικούς, τους εργαζομένους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τους πολίτες της Λάρισας να αγωνιστούν για δημόσια και δωρεάν υγεία, για όλους. Ο αγώνας μας αφορά όλους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *