Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Δεν είναι μόνο κούραση

Ξενυχτήσατε επειδή πήγατε για χορό ή επειδή το μωρό σας δεν σας άφησε να κλείσετε μάτι;

Την επόμενη ημέρα ξημερώνεστε με μαύρους αντιαισθητικούς κύκλους κάτω από τα μάτια. Όλοι και εσείς οι ίδιοι, τους αποδίδετε στην αϋπνία και στην κούραση. Τι γίνεται όμως όταν ακόμα και όταν βάζετε ειδικές λοσιόν ή επιθέματα με χαμομήλι, οι μαύροι κύκλοι δεν λένε να εξαφανιστούν;

Σύμφωνα με την σχετική μελέτη της Mayo Clinic στη Βρετανία, οι μαύροι κύκλοι θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για κάποιο πρόβλημα υγείας. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια που επιμένουν θα μπορούσε να είναι αλλεργίες. Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό υπάρχει πολύ λιγότερος χώρος για να συγκαλύψει τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία διαστέλλονται ως αποτέλεσμα των αλλεργιών.

«Οι αλλεργικές αντιδράσεις προκαλούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να απελευθερώσει ενώσεις που ονομάζονται ισταμίνες, οι οποίες δημιουργούν διαστολή στα αιμοφόρα αγγεία», αναφέρουν οι επιστήμονες από την Mayo Clinic.

Επίσης, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε ρινική συμφόρηση, επομένως λίγο παραπάνω ύπνος δεν θα διορθώσει το πρόβλημα. Όταν η μύτη σας είναι «μπουκωμένη» οι φλέβες, που ξεκινούν από τα μάτια και καταλήγουν στην μύτη σας, διευρύνονται και γίνονται πιο σκούρες. Σε αυτή την περίπτωση η ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης με την κατάλληλη αγωγή θα διώξει τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *