Μαθητής προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

6590FE628552163B9C651DF60CFEB65B.jpg

  Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου ο 13χρονος μαθητής, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία μαθητών και εκπαιδευτικών, της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτά.

Ο μαθητής, συνοδευόμενος από τους γονείς του, εισήχθη το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο με συμπτώματα μηνιγγίτιδας, κάτι που διαπιστώθηκε άμεσα από τους γιατρούς και γι΄αυτό του χορήγησαν προληπτικά αγωγή, μέχρι να ολοκληρωθεί ο πλήρης και εξειδικευμένος εργαστηριακός έλεγχος που απαιτείται σ’ αυτή την περίπτωση ώστε να καθοδηγήσει τους γιατρούς για τα επόμενα βήματα.

Αυτά τα αποτέλεσματα έδειξαν ότι πρόκειται για ιογενή (σ.σ και όχι μικροβιακή) μηνιγγίτιδα, από την οποία δεν απειλείται η ζωή του ασθενούς και δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Στο σχολείο του πάντως, πέραν της ανησυχίας, δεν προκλήθηκε αναστάτωση. Κάτι στο οποίο συνέβαλαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε Ηλείας που επισκέφθηκαν το σχολείο και μίλησαν με τους καθηγητές αλλά και η ενημέρωση που είχαν κάνει νωρίς το πρωί ο διευθυντής και οι καθηγητές στους μαθητές τους, ενώ ενημερώθηκε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ήταν σε διαρκή επικοινωνία, δίνοντας τις απαιτούμενες οδηγίες, όταν χρειάστηκε. Συνεπώς, τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά, αφού δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, όπως διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι, για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *