Μαρίνος Τσιριγώτης: Οδηγός για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Η απόκτηση παιδιών αποτελεί μια ανάγκη και μια ολοκλήρωση της ανθρώπινης ύπαρξης και της μητρότητας. Τα πράγματα περιπλέκονται και δυσκολεύουν για εκείνους που επιθυμούν να μπει ένα παιδί στη ζωή τους αλλά προκύπτουν θέματα που τους εμποδίζουν από μια τέτοια ευτυχή κατάληξη παρά τις προσπάθειές τους. 

Η πρόοδος και οι καινοτομίες της ιατρικής αποτελούν στηρίγματα που προτρέπουν τα ζευγάρια να μην τα παρατούν και να στρέφονται σε αυτήν για βοήθεια όταν κάτι τόσο φυσικό φαντάζει αδύνατο. 

Ο , με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει ειδικευτεί σε θέματα γονιμότητας και έχει βοηθήσει χιλιάδες ζευγάρια να γίνουν γονείς. Η θεωρητική και πρακτική γνώση της εξωσωματικής γονιμοποίησης και η εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε περιστατικού είναι τα μυστικά των επιτυχιών του, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η επιλογή πολλών γυναικών όταν δεν είναι εφικτή η εγκυμοσύνη με φυσιολογικούς τρόπους. Πρόκειται για μια διαδικασία που οδηγεί στη λήψη ωαρίων και σπερματοζωαρίων, ώστε να πραγματοποιηθεί η γονιμοποίηση των πρώτων στο εργαστήριο και ύστερα να τοποθετηθούν τα έμβρυα, δηλαδή το γονιμοποιημένα ωάρια, στη μήτρα της γυναίκας. 

Αν και η διαδικασία είναι θεωρητικά εύκολη και αποτελεσματική, στην πράξη επηρεάζει το σώμα αλλά κυρίως την ψυχολογία της γυναίκας. Μάλιστα, πολλές φορές χρειάζονται αρκετές προσπάθειες μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πεσμένη ψυχολογία, το στρες, θέματα υγείας όπως π.χ. , διάφοροι παράγοντες αλλά κυρίως η ηλικία, συμβάλλουν στην καθυστέρηση της επιτυχίας. Επομένως, είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι οι μελλοντικοί γονείς πριν ξεκινήσουν με τη συγκεκριμένη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Γιατί να απευθυνθεί το υπογόνιμο ζευγάρι  στον Μαρίνο Τσιριγώτη;

Διότι ο αριθμός και τα λόγια των  ασθενών του επιβεβαιώνουν την προσωπική του  προσπάθεια να δοθεί λύση στα υπογόνιμα ζευγάρια.

Ο γιατρός έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες ζευγαριών που χάρη στις οδηγίες και τις θεραπείες του έγιναν γονείς. Συγκεντρώνοντας τις μαρτυρίες τους είναι προφανές ότι ο συνδυασμός της ιατρικής φροντίδας αλλά και της εξατομικευμένης θεραπείας, άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχία.

Υπάρχει δυστυχώς μεγάλη ποικιλία στα θέματα της υπογεννητικότητας. Ο γιατρός όμως βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών του για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και την επίτευξη κύησης σε κάθε ηλικία, ακόμα και . 

Με απλό τρόπο, ο γιατρός παρουσιάζει και εξηγεί την κάθε κίνηση και το κάθε βήμα της θεραπευτικής διαδικασίας που έχει ως στόχο την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο δικαιώνει τις προσδοκίες των ζευγαριών αλλά γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία την ζωή τους.

Διαβάστε ακόμη...