Μακάβριος ο απολογισμός για την Ελλάδα σε νεκρούς λόγω Πανδημίας – Δείτε την διεθνή κατάταξη

Δύο πίνακες με διαφορά δύο ημερών και με αναφορά σε μέσους όρους ανά χώρα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Τα μεγέθη αφορούν τους μέσους όρους νεκρών πολιτών ανά χώρα από την Πανδημία. Οι ημερομηνίες που αναγράφονται στους πίνακες είναι 6 και 8 Νοεμβρίου. Τα αναγραφόμενα ποσοστά δείχνουν τον μέσο όρο των προηγούμενων 7 ημερών από αυτές τις ημερομηνίες.

Η κατάταξη των χωρών είναι αποκαλυπτική. Τα Βαλκάνια στο σύνολο τους δυστυχώς είναι πρώτα σε νεκρούς από την Πανδημία. Πρόκειται για ένα μακάβριο «πρωταθλητισμό» όπου η Ρουμανία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο διαγκωνίζονται για την πρώτη θέση. Έπονται τα υπόλοιπα Βαλκάνια, η Βοσνία, η Βόρεια Μακεδονία, η Κροατία, η Σλοβενία. Η Ελλάδα βρίσκεται αμέσως μετά. Είναι δηλαδή στην αμέσως καλύτερη θέση από όλους εκείνους στην Χερσόνησο του Αίμου που είναι στη χειρότερη. Μία θέση δηλαδή που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Το ζήτημα είναι πώς στις άθλιες συνθήκες Πανδημίας που επικρατούν σε χώρες των Ανατολικών και Δυτικών Βαλκανίων η Ελλάδα έπεται αλλά με ποσοστά που απέχουν παρασάγγας από ευρωπαϊκές χώρες με την ανάλογο πληθυσμό. Όπως είναι η Σουηδία, η Δανία, η Πορτογαλία κλπ. Σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα είναι φερ ειπείν η Σουηδία η οποία συνειδητά επέλεξε την δημιουργία συνθηκών ανοσίας της αγέλης. Σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα βρίσκεται και η Πορτογαλία η οποία επέλεξε να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική από την Σουηδία αλλά επίσης το πέτυχε. Δείτε τους δύο πίνακες.

Πίνακας 1

 

 

Πίνακας 2

 

 

Παρατηρούμε δηλαδή παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τον κυβερνητικό μηχανισμό και από τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ προς την σημερινή κυβέρνηση οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν για τη διαχείριση της Πανδημίας εν τέλει και εκ των υστέρων σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα και την διεθνή κατάταξη καταδεικνύουν την αποτυχία των ληφθέντων μέτρων. Αν δεν αναλογιστούμε τον ρυθμό αύξησης του αριθμού ασθενών σε νοσοκομεία από Covid 19, διασωληνωμένων σε ΜΕΘ και νεκρών ανά ημέρα στην Ελλάδα κατά τις πρώτες 10 ημέρες του Νοεμβρίου, τα συμπεράσματα είναι απογοητευτικά ως προς την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη...