Μαγιορκίνης: Αύξηση θανάτων λόγω κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες

Για βραδεία επιβάρυνση με τοπικές εξάρσεις και αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, αλλά και των νέων διαγνώσεων κορωνοϊού μίλησε στην αποψινή ενημέρωση ο επ. καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε, έχουμε φτάσει τις 300 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ημερησίως στα νοσοκομεία, «και αυτό ίσως οδηγήσει σε μικρή αύξηση των θανάτων στις επόμενες εβδομάδες». Επίσης, πρόσθεσε ότι έχουν επιβαρυνθεί κατά 12% οι ΜΕΘ στην Αττική την τελευταία εβδομάδα, και παρατηρείται αύξηση 40% των νέων διαγνώσεων, η οποία μπορεί να αποδοθεί ως ένα βαθμό και στις κακές καιρικές συνθήκες που εμπόδισαν αρκετό κόσμο στο να εξεταστεί, κατέληξε.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως η μεγαλύτερη επίπτωση της νόσου καταγράφεται στις ηλικίες 40 έως 65 ετών και ακολουθεί ηλικιακή ομάδα 18 έως 39 ετών και υποστήριξε ότι αυτές είναι και οι ομάδες «που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχουν την πιο αυξημένη κινητικότητα στην κοινότητα».

Ο ίδιος παρατήρησε ότι υπάρχει σημαντική πτώση στην επίπτωση της νόσου στους άνω των 65 ετών και εκτίμησε ότι ίσως ο εμβολιασμός άρχισε να αποδίδει πιθανότητα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Τέλος, τόνισε ότι είναι πολύ καλά τα νέα για την αποδοτικότητα του εμβολιασμού και στα μεταλλαγμένα στελέχη, όπως προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία που μελετήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμη...