Λύστε τις αμφιβολίες σας για τις «ύποπτες» ελιές

aldhfagh1.jpg

Υπάρχουν σπίλοι (ελιές) στο δέρμα σας που σας προβληματίζει η όψη τους; Νομίζετε ότι αλλάζουν χρώμα, σχήμα, μέγεθος, υφή, και φοβάστε ότι μπορεί να εξελιχθούν σε κάτι «κακό»; Πλέον, υπάρχει μία νέα αξιόπιστη μέθοδος για την ολοκληρωμένη και συστηματική παρακολούθηση της υγείας του δέρματος, καθώς και για την πρόληψη εμφάνισης του δερματικού καρκίνου. Το σύστημα IQ Body Scanner Mapping φέρνει την επανάσταση στον χώρο της Δερματολογίας, καθώς δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης ολόσωμης χαρτογράφησης και άμεσης ανίχνευσης όλων των μεταβολών στο δέρμα από εξέταση σε εξέταση.

Άμεσος εντοπισμός και της παραμικρής διαφοροποίησης

aldhfagh2.jpg

Με τη νέα ολόσωμη αυτοματοποιημένη ψηφιακή χαρτογράφηση, αρκούν λίγα λεπτά για να σκαναριστεί κάθε σημείο του δέρματος (ακόμα και οι παλάμες και τα πέλματα) και να καταγραφεί λεπτομερώς κάθε βλάβη και κάθε σπίλος ξεχωριστά. Το μηχάνημα αποτυπώνει έναν «χάρτη» του δέρματος και ανιχνεύει όλες τις αλλαγές σε κάθε επαναληπτική εξέταση. Μόλις εντοπίσει και την παραμικρή διαφοροποίηση σε υπάρχοντα σπίλο ή καταγράψει την εμφάνιση νέου σπίλου, το υποδεικνύει άμεσα και παρακινεί τον ιατρό να εστιάσει την προσοχή του στις συγκεκριμένες βλάβες του δέρματος.

Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιεί το περιθώριο ανθρώπινου λάθους, που με τις συμβατικές μεθόδους χαρτογράφησης είναι αρκετά μεγάλο ειδικά στις περιπτώσεις ύπαρξης πολλών σπίλων. Όπως είναι κατανοητό, πέρα από πολύ χρονοβόρο, είναι πρακτικά αδύνατον για έναν ιατρό να καταγράψει όλες τις βλάβες του δέρματος με απόλυτη λεπτομέρεια σε ό,τι αφορά τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά τους. Πόσο μάλλον να τις θυμάται για να μπορεί εύκολα να επισημάνει τις μεταβολές σε βάθος χρόνου. Με τις συμβατικές μεθόδους χαρτογράφησης, χαρτογραφούνται συνήθως οι πιο «ύποπτοι» σπίλοι του δέρματος, οι οποίοι και παρακολουθούνται μακροπρόθεσμα. Με τον τρόπο αυτόν όμως, είναι πολύ πιθανό να διαφύγουν μεταβολές σε άλλες πιο «ανύποπτες» βλάβες του δέρματος, καθώς επίσης να περάσουν απαρατήρητες κάποιες νεοεμφανιζόμενες βλάβες. Αντιθέτως, με το IQ Body Scanner Mapping, καμία μεταβολή στο δέρμα δεν περνάει απαρατήρητη, αφού εντοπίζεται αυτόματα από το μηχάνημα.

Πρώιμη ανίχνευση δερματικού καρκίνου

aldhfagh3.jpg

Εάν απαιτείται, πέραν της κλινικής εκτίμησης, το «Mole Analyser» του συστήματος μπορεί επιπρόσθετα να δώσει άμεσα βαθμονόμηση της επικινδυνότητας των σπίλων που κρίνονται «ύποπτοι». Πρόκειται για ένα αξιόπιστο εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως, και παρουσιάζει σταθερά ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ευαισθησίας και ακρίβειας.

aldhfagh4.jpg

Έτσι, επιτρέπεται η πρώιμη ανίχνευση του δερματικού καρκίνου, που έχει ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο και επομένως την πλήρη ίαση των ασθενών. Η ολόσωμη αυτοματοποιημένη ψηφιακή χαρτογράφηση και δερματοσκόπηση αποτελεί πια την πλέον ενδεδειγμένη προληπτική εξέταση για τον έλεγχο της υγείας του δέρματος για όλους τους ανθρώπους. Συστήνεται να επαναλαμβάνεται ετησίως για τον εντοπισμό τυχόν μεταβολών, ενώ τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, οφείλουν να την επαναλαμβάνουν κάθε έξι μήνες. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο, ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα, άνθρωποι που έχουν πολλούς σπίλους ή μεγάλους σπίλους εκ γενετής ή άτυπους σπίλους, άνθρωποι που είχαν πάθει ηλιακά εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία και όσοι έχουν ιστορικό δερματικού καρκίνου.

Συνοπτικά, η εξέταση IQ Body Scanner Mapping υπερέχει στα εξής σημεία:

εντοπίζει άμεσα τους νεοεμφανιζόμενους και μεταβαλλόμενους σπίλους παρέχει έγκυρες πληροφορίες ακόμα και σε περίπτωση μεγάλου αριθμού σπίλων συμβάλλει στην αποφυγή άσκοπης αφαίρεσης καλοηθών σπίλων προσφέρει έγκαιρη διάγνωση του δερματικού καρκίνου

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tzermias.gr ή παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

aldhfagh5.jpg

Dr. Τζερμιάς Χριστόφορος

Δερματολόγος

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *