Λύσεις για τα λειτουργικά προβλήματα των Νοσοκομείων Πέλλας ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης

nosokomeio.medium.jpg

Τα λειτουργικά προβλήματα των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και των τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θέτει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, οι πολίτες της Πέλλας αναμένουν με αγωνία λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, που εξυπηρετούν περισσότερους από 180.000 πολίτες στους όμορους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

«Η κρίση έχει επιδεινώσει τις συνθήκες ζωής και βιοπορισμού για μεγάλο αριθμό νοικοκυριών στην Ελληνική Περιφέρεια. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει τις απαιτήσεις για ιατρική φροντίδα από δημόσιους φορείς» σημειώνει ο κ. Θεοδωρίδης και υπογραμμίζει ότι η αντιπεριφέρεια, σε συνεργασία με τις διοικήσεις και εκπροσώπους των ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού των δύο Νοσοκομείων, προχώρησε σε αναλυτική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.

«Έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένα αιτήματα και δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τα οποία χρειάζεται να συζητήσουμε μαζί σας, ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να θέσουμε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Οι περισσότερες από τις ενδεικνυόμενες λύσεις είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν απαιτούν την εξεύρεση χρηματοδότησης» επισημαίνει και ζητά την πραγματοποίηση επείγουσας συνάντησης με τον υπουργό με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από τον ιατρικό κόσμο και τοπικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *