Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα φάρμακα

 
Σε τρεις παράγοντες αποδίδει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επέτρεψε την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα.


Η έλλειψη αυτή, σύμφωνα με τον Α. Λοβέρδο προκαλείται: α. από ορισμένες μεγάλες εταιρίες που πωλούν μόνο μετρητοίς β. από ορισμένες ιδιωτικές κλινικές, που στέλνουν δικούς τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία να αγοράσουν ακριβά φάρμακα για να μην δεσμεύσουν τα κεφάλαιά τους και γ. από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

«Όπως ήδη ειπώθηκε, παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν και το λύσαμε αμέσως. Ήμασταν, όμως, πολιτική κυβέρνηση και όχι υπηρεσιακή και μπορούσαμε να κινηθούμε αποφασιστικά. Θυμίζω τη μήνυση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θανάση Γιαννόπουλου εναντίον της ROCHE πριν 14 μήνες και τη στήριξη που έδωσε στον Θ. Γιαννόπουλο, με δική μου εισήγηση, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Χθες πήραμε ως ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλία να βοηθήσουν όλα τα κόμματα την υπηρεσιακή Κυβέρνηση και λύση σύντομα θα υπάρξει», σημειώνει ο πρώην υπουργός Υγείας

Και συνεχίζει ο κ. Λοβέρδος: «Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας. Και αντί να συστέλλονται οι ιθύνοντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μοιράζουν με θράσος ευθύνες σε όλους τους άλλους, επενδύοντας στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών, για να πάρουν ψήφους. Ο πολίτης πάντως να ξέρει, πως αν όλα δεν πάνε καλά παρόμοια προβλήματα θα έχουμε τον Οκτώβριο με όλα τα φάρμακα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, αφού τα περισσότερα από όλα αυτά τα είδη εισάγονται».

«Όταν το Φεβρουάριο του 2011 δημιουργήσαμε τον ΕΟΠΥΥ οι πιο πολλοί ήταν μαχητικά αντίθετοι. Έφτασαν μάλιστα να καταλάβουν επί ένα μήνα και το Υπουργείο Υγείας. Τώρα όλοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητά του, αλλά μας μέμφονται επειδή δεν δίνουμε περισσότερα χρήματα γι’ αυτόν. Ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι έχουν χρήματα. Πού, όμως, θα τα βρουν, αφού λόγω ανεργίας οι εισφορές είναι λιγότερες και το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να βρει δανεικά; Οι μάσκες πέφτουν η μια μετά την άλλη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *