Λήξη συναγερμού για τον Έμπολα στη Λιβερία

ebola2.medium.jpg

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τη λήξη της μετάδοσης του ιού Εμπολα στη Λιβερία, όπου η επιδημία προκάλεσε τον θάνατο 4.800 ανθρώπων επί 10.600 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

«Ο ΠΟΥ κηρύσσει τη λήξη της μετάδοσης του ιού Εμπολα στη Λιβερία» αφού έπειτα από 42 ημέρες, διάστημα διπλάσιο από το στάδιο της επώασης, τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το τελευταίο καταγεγραμμένο κρούσμα είναι αρνητικά.

Στο εξής, η Λιβερία εισέρχεται σε μία περίοδο υψηλής επαγρύπνησης 90 ημερών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Η Λιβερία κηρύχθηκε επισήμως απαλλαγμένη από τον ιό Εμπολα στις 9 Μαΐου, όμως ο ιός έκανε και πάλι την εμφάνισή του στις 29 Ιουνίου.

Οι υγειονομικές αρχές είχαν τότε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επιστροφής της επιδημίας, που είναι παρούσα στις γειτονικές Σιέρα Λεόνε και Γουινέα.

«Η ικανότητα της Λιβερίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επιδημίας οφείλεται στο υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και την ταχεία αντίδραση της κυβέρνησης και των συνεργατών της», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Η επιδημία του Εμπολα στη Δυτική Αφρική ξεκίνησε από τη νότια Γουινέα τον Δεκέμβριο 2013 και έκτοτε έχει προκαλέσει τον θάνατο 11.300 ανθρώπων επί 28.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, σε έναν απολογισμό που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι υποτιμά τις πραγματικές συνέπειες της επιδημίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *