Λήγει σήμερα η προθεσμία για αιτήσεις υπαγωγής γιατρών στο ΠΕΔΥ

4102325B58D8DC89B798E30C9E63F295.jpg

  Η τελευταία ημέρα είναι η σημερινή για την υποβολή αιτήσεων, από την πλευρά των γιατρών, για μεταφορά τους από τον ΕΟΠΥΥ στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, μέχρι και τη Δευτέρα 24 Φεβρουάριου, από το σύνολο των 7.736 υπαλλήλων και γιατρών του ΕΟΠΥΥ είχαν κάνει αίτηση για να μπουν στο νέο σύστημα 2.553 που αντιστοιχούν στο 33,01% του συνόλου. Από αυτούς 213 είναι διοικητικοί υπάλληλοι, 704 γιατροί και 1.636 υγειονομικοί υπάλληλοι.

Τη Δευτέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι όσοι κάνουν αίτηση χάνουν δια παντός το δικαίωμα τους να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

«Είναι δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να υποβάλει αίτηση σε οποιαδήποτε υπηρεσία και δεν χρειάζεται την άδεια υπουργού. Οι απειλές του Υπουργού υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας, θυμίζουν άλλες εποχές και αποτελούν όνειδος για το Πολίτευμα της χώρας μας. Η εκδικητική μανία του Υπουργού που εκ των πραγμάτων τον οδηγεί σε αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά, πρέπει να τεθεί υπόψη της Κυβέρνησης» απάντησε στον υπουργό ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *