Λειτουργεί από χθες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου

BD8CF3C4CFE785C46297B4B9C18FE02E.jpg

  Άρχισε από χθες η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος όλα είναι έτοιμα, η απολύμανση στον χώρο έγινε και η Μονάδα μπορεί να δέχεται τους πρώτους ασθενείς.

Έως τώρα, η εξυπηρέτηση των ασθενών γινόταν από περιφερειακά νοσοκομεία και αναμένονταν ένας εντατικολόγος για να αντικαταστήσει τον διευθυντή της μονάδας που έλαβε άδεια άνευ αποδοχών για να εργαστεί στο Ντουμπάι, αφήνοντας αυτό το μεγάλο κενό πίσω του, στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την διοίκηση, ο τέταρτος γιατρός αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και παράλληλα επικουρικά θα συνδράμει και ένας ακόμη από την Πάτρα για τις εφημερίες. Γι’ αυτό το διάστημα η Μονάδα θα λειτουργεί με τρεις γιατρούς.

Οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες και η Μονάδα διαθέτει συνολικά δώδεκα κλίνες. Η ΜΕΘ θα ξεκινήσει αρχικά με πέντε-έξι κλίνες, όσες δηλαδή διέθετε και στο παλιό νοσοκομείο. Σκοπός της διοίκησης όμως είναι σύντομα να λειτουργήσουν οι άλλες έξι κλίνες, διπλασιάζοντας έτσι τις δυνατότητες της μονάδας. Προκειμένου να καταστεί αυτό εφικτό είναι απαραίτητο να προσληφθεί επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με την διοίκηση του νοσοκομείου να έχει απευθύνει το σχετικά αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς, αν και η πλήρωση των θέσεων που απαιτούνται χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες.
Με τη λειτουργία αυτού του νευραλγικού τμήματος του νοσοκομείου ολοκληρώνεται ουσιαστικά και η μεταφορά του παλιού νοσοκομείου στο καινούριο κτίριο.

Πηγή: agriniopress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *