Συχνά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό μας

Το αντηλιακό είναι ένα από τα βασικά αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στην τσάντα παραλίας το καλοκαίρι. Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί αλλά τόσο στη χρήση του αντηλιακού, όσο και στις συνήθειές μας στην παραλία, όταν θέλουμε να αποκτήσουμε το όμορφο καλοκαιρινό μαύρισμα, κάνουμε ορισμένα βασικά λάθη.

Παρακάτω θα δείτε μερικά συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και πρέπει να αποφεύγουμε…

1. Βάζουμε αντηλιακό αφού φτάσουμε και κάτσουμε στην παραλία
Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο βασικά λάθη. Η πραγματικότητα είναι ότι το αντηλιακό έχει ικανοποιητική δράση 15’-20’ μετά την εφαρμογή του. Γι’ αυτό βάζουμε αντιηλιακό πριν φύγουμε από το σπίτι ή το ξενοδοχείο που μένουμε και όχι αφού έχουμε ήδη βουτήξει στη θάλασσα.

2. Δεν βάζουμε αντηλιακό σε όλα τα μέρη του σώματος
Είναι ακόμη ένα σημαντικό λάθος καθώς νομίζουμε πως βάζοντας αντηλιακό στην πλάτη και τα χέρια, για παράδειγμα, έχουμε καλυφθεί. Κι όμως, πρέπει να προστατεύουμε κάθε εκτεθειμένο σημείο του σώματός μας. Υπάρχουν πολλά σημεία που τα ξεχνάμε ή δεν δίνουμε πολύ σημασία, μέχρι να πάθουμε εκεί ένα ηλιακό έγκαυμα. Για παράδειγμα, σημεία όπως ο αυχένας, τα αυτιά, η μύτη, τα δάκτυλα των ποδιών είναι περιοχές που δεν πρέπει να αμελούμε για την αντηλιακή προστασία τους.

3. Αφήνουμε εκτεθειμένο το σωληνάριο ή μπουκάλι του αντηλιακού
Αν το κάνετε, μη σας κάνει εντύπωση αν ξαφνικά αρχίζετε να βλέπετε μια αλλοιωμένη υφή. Το κάθε αντηλιακό διατηρεί τη σύνθεσή του και άρα την αποτελεσματικότητά του όταν διατηρείται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Πάνω από αυτές αλλοιώνεται η χημική του σύνθεση. Άρα δεν πρέπει να αφήνουμε εκτεθειμένο το αντηλιακό μας στον ήλιο και τη ζέστη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *